web analytics

Säljakt

säljaktSäljakt är en mycket spännande och ovanlig jakt på ett mycket listigt och vaksamt vilt! Vi jagar oss fram genom skärgården med båt och ser vi säl söker vi oss till närmaste land och antingen smyger oss försiktig fram, om dom ligger på land eller håller utkik om dom sågs i vattnet. Sälarna skjuts både på land och i vattnet så kontakt med oss i båten via jaktradio är viktigt för att sälen skall kunna bärgas på ett enkelt sätt. Vi har dykcert och utrustning så skulle sälen sjunka har vi ändå möjlighet att bärga den. Dock så kan vi aldrig lova att sälen bärgas då de kan vara svåra förhållanden under ytan. Kulvapen i klass 1 och 2 får användas och gärna med en mjuk/explosiv kula och självklart ett väl inskjutet vapen med skjutstöd! Kontakta oss gärna om du har frågor om jakten eller om du vill boka in en säljakt med oss!

Vi reserverar oss i förväg för dåligt väder då jakten är väderberoende. Därför har vi också ett begränsat antal jakter per år så är du intresserad tveka inte att kontakta oss!

Antal Jägare: Max 5 st

Pris: 4000 kr/pers och dag. Vill man ha hjäpa med att flå och späcka skinnet kostar de 300kr för att flå och 500kr späcka av skinnet. Då är skinnet redo för beredning och betydligt lättare att hantera/transportera.

Jakten startar från: 20 april – 20 maj. 1 sep – 31 december (pga för mycket turister på sommaren).  1 januari – 31 mars. Eller tills kvoten är fylld.

Här jagar vi:

Vi har den stora förmånen att jaga på väldigt stor och viltrika marker längst hela bohusläns kustområde.  Området är indelat i flera marker och totalt är arealen på över 100, 000 ha. Ett riktigt paradis för en kustjägare!

Checklista inför jakten:

* Jaktkort & Vapenlicense

* Väl inskjutet vapen på 30-150 m gärna med explosiv/mjuk kula för att minska rikoschettrisken. Klass 1 eller 2.

* Skjutstöd för stående/sittande/ liggande skytte. Måste vara enkelt och snabbt att flytta då tidspannet sälen är uppe oftast är kort ca 3-15 sek.

* Handkikare

* Varma kläder och sittunderlag rekommenderas. OBS vi har regnkläder i camoflage till alla kunder.

* 155 mhz komradio

* Mat och dryck (vi bjuder på en lunch mitt på dagen)

* Packa gärna så lätt som möjligt så sparar vi vikt i båten

Skicka en intresseamälan här!

 

Se oss när vi jagar säl tillsammans med Thomas Ekberg och Mikael Ria Jägare på Jaktlust.com.

jaktlust säljakt