web analytics

Minkjakt

MinkjaktMinkjakt med hund är en utav dom jaktformer vi personligen värderar högst. De är en otroligt trevlig jaktform där man åker runt mellan öar och skär och låter hundarna söka av öarna efter mink. En jakt som är direkt avgörande för skärgårdens fågelliv och dess population! Som hundar använder vi oss av terrier och stövare som vi normalt jagar räv med men kompletterar varandra utmärkt även på minkjakten. När hundarna har lokaliserat en mink placerar vi ut skyttar runt gömslet där minken ligger. Det kan liknas med grytjakt på räv. För att sedan få minken att lämna sitt gömsle använder vi spett men vi har även tillstånd från länsstyrelsen att använda lövblås som är ruskigt effektivt och ändå skonsamt för minken. Jakten är mycket trevlig samt actionfylld och ställer ofta höga krav på skyttet. Inte minst så är de en grym naturupplevelse att glida runt i skärgården på jakt efter mink! Vi grillar korv mitt på dagen som vi bjuder på. Kolla gärna in filmen nedan eller klicka på ”Filmer” i menyn för fler filmer och se hur jakten går till. Kontakta oss gärna om du har frågor om jakten eller om du vill boka in en jakt!

Vi tar även emot jägare som vill ta med hundar för träning på mink. Avgift tillkommer 500kr per hund min. 2 jägare.

Vi reserverar oss i förväg för dåligt väder då jakten är väderberoende. Därför har vi också ett begränsat antal jakter per år så är du intresserad tveka inte att kontakta oss!

Antal jägare: Max 3 st

Pris: 1800kr/pers inkl. enklare lunch.

Jakttid: 1 september till 31 mars

Här jagar vi:

Vi har den stora förmånen att jaga på väldigt stor och viltrika marker längst hela bohusläns kustområde. Vi fokuserar jakten på viltvård med mink och skarv i fokus då dom finns i mycket stora antal i området! Området är indelat i flera marker och totalt är arealen på över 100, 000 ha. Ett riktigt paradis för en kustjägare!

Checklista inför jakten:

* Svenskt Jaktkort & Vapenlicens

* Hagelgevär med hagel us 5 – 7,5. OBS endast blyhagel!

* Varma kläder och sittunderlag rekommenderas. OBS vi har regnkläder i camoflage till alla kunder.

* Bra kängor som ger stöd för foten.

* 155 mhz komradio

* Mat och dryck

* Packa gärna så lätt som möjligt så sparar vi vikt i båten

Skicka en intresseamälan här!

Se oss när vi jagar mink tillsammans med Thomas Ekberg och Mikael Ria Jägare på Jaktlust.com.

jaktlust minkjakt